Мистецьке свято на Різдво відбулося у храмі Святої Катерини в Чернігові

У день Різдва Христового, 25 грудня 2023 року, Чернігівський обласний філармонійний центр та Єдиний Мистецький Простір Чернігівщини, що діє під патронатом обласної військової адміністрації, влаштували справжнє мистецьке свято для парафіян храму Святої Катерини у Чернігові. Артисти подарували вірянам неймовірний різдвяний концерт, сповнений світла і щирого душевного тепла.

Основою дійства стала різдвяна концертна програма Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського під диригуванням Ігоря Найдьона.

Разом з камерним хором і його солістами Єлизаветою Куценко, Ольгою Новик, Олесею Токарук, Наталією Губко, Андрієм Рекуном виступили солісти колективу концертних виконавців філармонійного центру заслужений артист України Сергій Сулімовський, Катерина Іващенко-Василяко, Анна і Дар’я Михневич, Марина Маккей, Яна Сидоренко, а також співак та режисер Євген Мацак і гітарист Артур Атрощенко.

Народні колядки, щедрівки – такі як «Ой, хто, хто Миколая любить» в обробці Ольги Токар, «Що то за предиво» в обробці Василя Барвінського, «Ой, там, за горою» в обробці Миколи Леонтовича, авторські твори, зокрема, «Різдво-коляда» Василя Жданкіна і Бориса-Ігоря Антонича, «Радіє земля» чи «Маріє» Оксани Тунік-Фриз і Євгена Мацака, «В Віфлеємі днесь» Віктора Коломійця, «Через поле широкеє» Тетяни Яшвілі – виконання цих шедеврів викликало не тільки захоплення майстерністю співаків, а й духовне піднесення вірян. А вінцем різдвяної програми став славетний «Щедрик».

Настоятель храму Святої Катерини, протоієрей Роман Кіник подякував митцям за виступ і сам виконав разом з ними та з прихожанами українську колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю!»

Провів захід Дмитро Мельниченко.

За інформацією Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?